
اتوماسیون هوشمند مرغداری
امروزه با افزایش قیمت سویا و دیگر نهادهها مشکلات زیادی سر راه تولیدکنندگان این صنعت قرار دارد. و سوددهی در این صنعت به صورت قابل توجهای کاهش یافتهاست. بنابراین با مدیریت مصرف نهادهها و به حداقل رساندن هزینههای جانبی میتوان به سودهی بیشتری در این صنعت رسید. بنابراین صنعت مرغداری نیازمند برنامهریزی جامع و کاربردی برای حفظ و حمایت از تولید و تولیدکنندگان میباشد. که یکی از موثرترین راهکارها برای تحقق این هدف استفاده از سیستمهای هوشمند صنعتی میباشد.
این مهم متخصصان گروه صنعتی سامتک، را بر آن داشته تا با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته مبتنی بر دانش روز دنیا اقدام به طراحی تاثیرگذار سیستم هوشمند صنعتی (اتوماسیون هوشمند) کنند.
در طراحی سیستم اتوماسیون هوشمند سامتک که کالای سرمایهای است از سخت افزارهای صنعتی روز دنیا و نرم افزارهای بومیسازی شده متناسب با جغرافیای ایران استفاده شده است، هدف برآوردهکردن تمام نیازهای یک صاحب فارم اعم از کنترل هوشمند کلیهی پارامترهای محیطی مربوط به تولیدات طیور همچون؛ دمای محیط، رطوبت نسبی، نور، سرعت و کیفیت هوا خصوصاً کربن دی اکسید، آمونیاک و مانیتورینگ فرآیند کنترل و ذخیره سازی اطلاعات میباشد.
تاثیر اتوماسیون هوشمند صنعتی بر کاهش دان مصرفی
عوامل زیادی بر میزان دان مصرفی درهر دوره جوجه ریزی در سالنهای مرغداری تاثیرگذار است. از جمله این عوامل میتوان به دما، تهویه، تغذیه، روشنایی، سلامت گله، میزان رشد جوجه و غیره اشاره کرد، که دو عامل تاثیرگذار و قابل کنترل دما و تهویه سالنها فاکتورهای تعیین کنندهای در این مهم هستند.
عدم توانایی کنترل دقیق دما در سالنهای مرغداری از جمله چالشهایی است که در هر دوره جوجهریزی مرغداران را با مشکلات زیادی روبه رو میکند. در شرایطی که دمای سالن از دمای مطلوب بیشتر شود، اصطلاحاً پرنده دچار گرمازدگی میشود. و دان بیشتری مصرف میکند در حالی که وزن گیری ندارد. درحالت بعد اگر دما از حد مطلوب کمتر شود و هوای سالن سرد باشد، پرنده انرژی حاصل از مصرف خوراک را صرف افزایش دمای بدن خود میکند. تا گرم شود و کاهش دما را جبران کند. که در دو حالت عدم کنترل دما باعث افزایش دان مصرفی شده است.
تهویه و دما نیز با یکدیگر در ارتباط میباشند. در صورتی که تهویه تحت کنترل نباشد دما از تعادل خارج میشود. بنابراین کنترل تهویه نیز به اندازه کنترل دما حائز اهمیت است. اتوماسیون صنعتی هوشمند سامتک، با کنترل تجهیزات گرمایشی و سرمایشی، سیستم تهویه و همچنین با اندازهگیری دقیق و لحظه به لحظه دما و رطوبت توسط سنسورهای حساس، دما و تهویه سالنها را به بهترین نحو ممکن کنترل میکند.
سخن آخر
مشکلات موجود بر سر راه مرغداران از قبیل کمبود و افزایش نرخ نهادهها، مکملهای خوراکی، واکسیناسیون، تامین کارگر و کمبود نقدینگی در ماههای اخیر ممکن است باعث تعطیلی واحدها و گرانی سرسامآور این اقلام شود که تولیدکنندگان با کنترل هزینههای اضافی میتوانند به این مشکلات غلبه کنند و تولید سودآوری داشته باشند که یکی از راهحلهای موثر در این راستا هوشمندسازی سالنهای مرغداری میباشد. اتوماسیون هوشمند صنعتی سامتک، با طراحی اختصاصی برای واحدهای مرغداری و کنترل اقلیم سالنها در هر دوره از جوجهریزی باعث کاهش قابل ملاحظه دان مصرفی، افزایش کیفیت محصول، بهبود ضریب تولید، کارکرد بهتر دستگاههای گرمایشی و سرمایشی و از همه مهمتر باعث کاهش تلفات میشود. درواقع اتوماسیون هوشمند صنعتی سامتک در هر دوره جوجهریزی در یک سالن با ظرفیت ۱۵۰۰۰، به صورت میانگین باعث کاهش ۵ تن دان مصرفی نسبت به سالنی با شرایط یکسان و بدون اتوماسیون میشود.