گلخانه توت فرنگی

گلخانه توت‌ فرنگی

چکیده : این تحقیق با هدف بررسی عوامل موثر بر کارآریی گلخانه‌­های توت­ فرنگی در سال ۱۳۸۸ انجام گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، متغیر برخورداری گلخانه از نور کافی، انگیزه گلخانه­دار، کنترل دمای محیط، دسترسی به بازار، فضای نگهداری مناسب پس از برداشت، بسته­بندی مناسب محصول،دسترسی به اینترنت، کنترل co۲ محیط گلخانه، دانش مرتبط به آفات و دانش مرتبط با فیزیولوژی گیاه به ترتیب متغیرهایی بودند که  به ارتقای راندمان گلخانه­‌های نوت‌فرنگی تاثیر به سزایی داشتند.

(بیشتر…)

سرمایش سالن‌ پرورش طیور

سرمایش سالن‌ پرورش طیور

چکیده: سرمایش تبخیری، قرن‌هاست که برای بشر شناخته شده و تجهیزات سرمایشی متنوعی براساس آن ساخته شده‌است. ولی وقتی گرمای روز تابستانی از حد متوسط بالاتر می‌رود، وسیله سرمایش طراحی شده، ممکن است جوابگو نباشد.  و استفاده کننده به دنبال یافتن راه‌حلی برای افزایش بازه آن است. در این پژوهش، اثر دمای آب خنک‌کننده ورودی به پوشال‌های موجود در سالن‌های پرورش طیور، روی میزان تبخیر آب و سرمایش سالن، تعیین بازده کولر و صرفه جویی در آب مصرفی مورد بررسی قرار گرفته‌است. نتایج نشان داد که بر خلاف تصور، کاهش دمای آب خنک کننده تاثیر محسوسی روی سرمایش بیشتر ندارد. ولی با تغییرات دمای آب ورودی در مقدار آب مصرفی می‌توان به مقدار قابل ملاحظه ای صرفه‌جویی نمود.

(بیشتر…)

اثرات سرما بر جوجه گوشتی

اثرات تنش سرمایی بر جوجه گوشتی

چکیده: با افزایش روز افزون جمعیت جهان تامین نیازهای غذایی یکی از چاش‌های مهم است. صنعت دام و طیور در این راستا تلاش میکند که این نیاز را مرتفع سازد. گوشت طیور به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، در سال‌های اخیر مورد استفاده قرار گرفته است. براساس این نیاز مبرم مردم جهان بررسی عوامل تاثیر گذار بر جوجه‌های گوشتی یکی از دغدغه‌های این صنعت می‌باشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تنش سرمایی اوایل دوره پرورش بر روی عملکرد جوجه های گوشتی بوده است. استرس سرمایی اوایل دوره پرورش به طور معنی داری باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی می‌شود. استرس سرمایی اوایل دوره پرورش نه تنها باعث بهبود عملکرد در دمای معمولی پرورش می‌شود، بلکه به دلیل تغییرات ژنتیکی، در بیان ژن‌های مرتبط با مقاومت به سرما میتوان دمای سالن را کاهش داد بی آنکه به عملکرد جوجه ها صدمه ای وارد شود.

  (بیشتر…)

تهویه هوای مرعداری

تهویه هوای مرعداری

چکیده: یکی از فاکتورهای مهم و هزینه­ بر در صنعت مرغداری، سوخت فسیلی و انرژی مصرفی برق می­ باشد. درواقع تهویه یکی از عوامل بسیار مهم در مصرف سوخت و انرژی است. میزان تهویه کافی برای پرورش طیور در سنین مختلف با توجه به نیاز آن­ها و وزن مرغ زنده تعیین میگردد. در این پژوهش با مدیریت صحیح تهویه که شامل ارائه روشی برای باز بودن تعداد مشخصی از پنجره ­های ورودی هوا است، میزان قابل توجه ­ای از مصرف سوخت کاهش می­یابد.

(بیشتر…)

اثرات تنش گرمایی بر طیور 

اثرات تنش گرمایی بر طیور

چکیده اثرات تنش گرمایی بر طیور :

رشد چشمگیر و نرخ تولید بالا در صنعت طیور محدودیت‌های زیادی به همراه داشته که بر توسعه این صنعت در آینده اثرگذار خواهد بود.  در میان این محدودیت‌ها، استرس گرمایی نوعی چالش‌ زیست محیطی، که با کاهش عملکرد تولیدمثلی و تولیدی‌‌‌‌ پرندگان در ارتباط است . بررسی اثرات تنش گرمایی بر تولیدات طیور از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نیاز به توجه بیشتر را درتولیدکنندگانی که با این چالش مواجه هستند، ایجاد می کند.

(بیشتر…)

آبیاری گیاهان گلخانه ای

سیستم آبیاری گلخانه

چکیده‌ای‌ از سیستم آبیاری گلخانه :

آب به‌عنوان یکی از نعمت‌های خدادادی و به‌عنوان یکی از اساسی‌ترین نهاده‌ها در بخش کشاورزی مهم‌ترین جایگاه را داشته و علاوه بر تلاش در جهت شناسائی پتانسیل‌های بهره‌برداری و استحصال منابع آبی جدید باید در حداکثر استفاده از منابع آب، هرگونه تمهیدات مناسب را به‌کار گرفت. افزایش تولیدات کشاورزی به‌منظور خودکفا شدن در تأمین غذای مورد نیاز جمعیت کشورمان یکی از مهمترین اهداف توسعه اقتصادی کشور می‌باشد.

(بیشتر…)

اتوماسیون هوشمند گلخانه سامتک

اتوماسیون هوشمند گلخانه سامتک بر پایه منطق فازی

چکیده: برای پرورش مناسب گیاه، گلخانه باید یک محیط کنترل شده با نور خورشید، درجه حرارت و رطوبت کافی باشد. به طور کلی شرایط رشد بهتر در گلخانه­ ها با حفظ دمای مطلوب داخلی گلخانه به ­دست ­می­ آید. هدف از این تحقیق طراحی، ساخت و ارزیابی سیستم کنترل فازی برای گلخانه­ هایی می­ باشد که قابلیت اندازه ­گیری، کنترل و پایش شرایط گلخانه را داشته باشد. متغیر­های قابل کنترل در داخل گلخانه، دمای هوا، رطوبت نسبی محیط، شدت نور، میزان دی­ اکسید کربن هوا است، که باید به طور دقیق اندازه­ گیری و کنترل شود. با استفاده از سیستم­ های کنترل کننده هوشمند برپایه منطق فازی می­ توان تمامی تجهیزات موجود در سالن از جمله هیتر، فن، مه پاش، دریچه­­ ها و …. را کنترل کرد.

(بیشتر…)

گروه صنعتی سامتک

گروه صنعتی سامتک

چکیده: بخش کشاورزی در نظام اقتصادی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حتی بسیاری از کارشناسان آن را به عنوان محور توسعه می‌دانند.  و تاکید بر افزایش تولیدات کشاورزی و دامی جهت تامین نیازهای عمومی و حصول خودکفایی برای رها شدن از وابستگی، مؤید جایگاه خاص بخش کشاورزی می‌باشد.  صنعت مرغداری به جهت تامین حداکثر نیاز جامعه و نقش آن در اقتصاد کشور از جایگاه خاصی برخوردار می‌باشد. در این رابطه، واحدهای صنعتی مرغداری نیازمند برنامه‌ریزی جامع و کاربردی برای حفظ و حمایت از تولید و تولیدکنندگان می‌باشد. کشور ایران همگام با بسیاری از کشورهای جهان نسبت به توسعه فناوری اطلاعات حرکت کرده است.

(بیشتر…)

توسعه کشت‌های گلخانه‌ای

توسعه کشت‌های گلخانه‌ای

کشت گلخانه ای : کشت‌های گلخانه‌ای با توجه به فراهم‌نمودن شرایط تولید و با خنثی کردن عوامل محیطی، اهمیت ویژه‌ای در پیشبرد فرآیند‌های توسعه کشاورزی دارند. بدیهی است برنامه ریزی مناسب در جهت رشد و توسعه این واحد تولیدی با توجه به شرایط ویژه آن نیازمند شناخت عوامل و محدودیت‌های  بازدارنده توسعه کشت گلخانه‌ای می‌باشند.  شناخت این عوامل ضمن اینکه امکان برنامه‌ریزی برای تعدیل عوامل بازدارنده و تقویت عوامل پیش‌برنده را فراهم‌می‌کند، می‌تواند با ارائه راهکارهای موثر در جهت بهبود وضعیت گلخانه‌ها گام بزرگی در توسعه این صنعت بردارد. عوامل و محدودیت‌های تاثیرگذار بر توسعه کشت‌های گلخانه‌ای در پنج بخش عوامل اقتصادی، حمایت‌های دولتی، قوانین اداری، عوامل زیربنایی، عوامل اقلیمی و عوامل فنی اولویت‌بندی شدند.

(بیشتر…)

گروه صنعتی سامتک

مشکلات مرغداران در گرانی و کمبود سویا

ورشکسستگی مرغداران

گوشت مرغ علاوه بر اینکه یکی از پرمصرف­‌ترین مواد غذایی و پروتئینی به شمار می­‌رود، برای سلامت انسان نیز ضروری است. ضمن آنکه تخم مرغ نیز یک ماده غذایی بی نظیر و سرشار  از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین­‌های مورد نیاز بدن است که کمبود برخی از آن­‌ها سبب بروز بیماری­‌های مختلف مانند عوارض  ذهنی، پوستی و چشم می‌شود. چندین ماه است که مرغ ایرانی و تخم­‌مرغ در حال فاصله از سفره­‌های مردم به ویژه قشرهای کم درآمد و فقیر جامعه است که یافتن جایگزینی برای این مواد پروتئینی و تغییر ذائقه مردم در کوتاه مدت کار سخت و دشواری به نظر می­‌رسد.

(بیشتر…)

بالا