کابرد رباتهای گلخانهای
چکیده:
ربات دستگاهی الکترومکانیکی است که میتواند به طور خودکار و بدون دخالت انسان کار کند. درواقع رباتها به عنوان جانشین آینده انسانها برای انجام کارهای سخت و تکراری انتخاب بسیار مناسبی هستند. یکی از موارد اخیر کاربرد رباتها، انجام عملیات مختلف در بخش کشاورزی از جمله گلخانهها است. کمبود نیروی انسانی و تقاضا برای تولید بیشتر، باعث افزایش نیاز استفاده از رباتها در بخش کشاورزی شدهاست. حضور وسایل نقلیه کاملاً خودکار و رباتهایی که آزادانه بدون دخالت انسان به کمک سیستمهای مدرن، درون گلخانه حرکت میکنند، فناوری پیشرفته گلخانهها را در سالهای آتی نوید میدهد. در سالهای اخیر رباتهایی برای انجام عملیات در درون گلخانه توسط پژوهشگران ساختهشدهاند که در آینده نزدیک راه خود را به گلخانهها باز میکنند.
تنشهاي خشکی و گرمایی گياهان
مقدمه تنشهاي خشکی و گرمایی گياهان :
وقوع تنش هاي غیر زیستی در اثر تغییر اقلیم به عنوان یک چالش براي رشد و نمو گیاهان مطرح شده است. گیاهان توانایی جابجایی به مناطق مساعد تر درشرایط تنش را ندارند، به همین دلیل فرآیند هاي رشد و نمو آن ها تحت تاثیر محیط قرار گرفته و ناگزیر باید با تغییرات محیطی، سازگار شوند.
توسعه واحدهاي گلخانهاي
چکیده: يكي از گزينههاي مناسب در جهت تجاري و رقابتي شدن بخش كشاورزي توسعه واحدهاي تجاري گلخانهاي میباشد. تنوع اقليمی، نيروي كار فراوان و وجود انرژي ارزان، زمينههاي مناسبي براي توسعه واحدهاي گلخانهاي در ايران ميباشند. این امر باعث انجام تحقیقات زیادی در راستای توسعه تجارت گلخانهای در ایران شدهاست. مولفههای بسیاری در این راستا وجود دارد. مانند: مالی- اعتباری، فنی- تکنولوژی، فردی–حرفهای و زیر ساختی-حمایتی که از مهمترین مولفهها میباشد.
تاثیر غنیسازی دیاکسیدکربن بر گیاهان
چکیده تاثیر غنیسازی دیاکسیدکربن بر گیاهان :
کاشت و تولید محصولات گلخانهای مورد استقبال کشورهايي که با محدوديت آب مواجهاند،قرارگرفته است. که این مهم به عنوان يکي از مؤثرترين راهها برای مصرف بهینه آب در کشاورزی میباشد. پرورش گیاهان درشرايط گلخانه به دلیل مزايای متعدد، نظیر کنترل تغذيه گیاه، کاهش بروز آفات و بیماریها موجب افزايش رشد، عملکرد و کیفیت محصول نسبت به کشت مزرعهای میشود.
اتوماسیون هوشمند گلخانه
چکیده: در کشت گلخانهاي، ضمن افزايش کمي و کيفي محصول توليدي، در مصرف نهادههاي کشاورزي نيز صرفه جويي ميشود. در سالهاي اخير، با بهرهگيري از روشها و افزايش سطح اتوماسيون در گلخانه ها، امکان مديريت صحيح در جهت افزايش عملکرد و بهبود کيفيت محصول فراهم شده است. دستگاه ساخته و ارزيابي شده در اين تحقيق، يک سیستم هوشمند صنعتی براي گلخانهها است. که از اجزای مختلف تشکیل شده است.
گلخانه توت فرنگی
چکیده : این تحقیق با هدف بررسی عوامل موثر بر کارآریی گلخانههای توت فرنگی در سال ۱۳۸۸ انجام گرفته است. بر اساس نتایج به دست آمده، متغیر برخورداری گلخانه از نور کافی، انگیزه گلخانهدار، کنترل دمای محیط، دسترسی به بازار، فضای نگهداری مناسب پس از برداشت، بستهبندی مناسب محصول،دسترسی به اینترنت، کنترل co۲ محیط گلخانه، دانش مرتبط به آفات و دانش مرتبط با فیزیولوژی گیاه به ترتیب متغیرهایی بودند که به ارتقای راندمان گلخانههای نوتفرنگی تاثیر به سزایی داشتند.
سیستم آبیاری گلخانه
چکیدهای از سیستم آبیاری گلخانه :
آب بهعنوان یکی از نعمتهای خدادادی و بهعنوان یکی از اساسیترین نهادهها در بخش کشاورزی مهمترین جایگاه را داشته و علاوه بر تلاش در جهت شناسائی پتانسیلهای بهرهبرداری و استحصال منابع آبی جدید باید در حداکثر استفاده از منابع آب، هرگونه تمهیدات مناسب را بهکار گرفت. افزایش تولیدات کشاورزی بهمنظور خودکفا شدن در تأمین غذای مورد نیاز جمعیت کشورمان یکی از مهمترین اهداف توسعه اقتصادی کشور میباشد.
اتوماسیون هوشمند گلخانه سامتک بر پایه منطق فازی
چکیده: برای پرورش مناسب گیاه، گلخانه باید یک محیط کنترل شده با نور خورشید، درجه حرارت و رطوبت کافی باشد. به طور کلی شرایط رشد بهتر در گلخانه ها با حفظ دمای مطلوب داخلی گلخانه به دست می آید. هدف از این تحقیق طراحی، ساخت و ارزیابی سیستم کنترل فازی برای گلخانه هایی می باشد که قابلیت اندازه گیری، کنترل و پایش شرایط گلخانه را داشته باشد. متغیرهای قابل کنترل در داخل گلخانه، دمای هوا، رطوبت نسبی محیط، شدت نور، میزان دی اکسید کربن هوا است، که باید به طور دقیق اندازه گیری و کنترل شود. با استفاده از سیستم های کنترل کننده هوشمند برپایه منطق فازی می توان تمامی تجهیزات موجود در سالن از جمله هیتر، فن، مه پاش، دریچه ها و …. را کنترل کرد.
توسعه کشتهای گلخانهای
کشت گلخانه ای : کشتهای گلخانهای با توجه به فراهمنمودن شرایط تولید و با خنثی کردن عوامل محیطی، اهمیت ویژهای در پیشبرد فرآیندهای توسعه کشاورزی دارند. بدیهی است برنامه ریزی مناسب در جهت رشد و توسعه این واحد تولیدی با توجه به شرایط ویژه آن نیازمند شناخت عوامل و محدودیتهای بازدارنده توسعه کشت گلخانهای میباشند. شناخت این عوامل ضمن اینکه امکان برنامهریزی برای تعدیل عوامل بازدارنده و تقویت عوامل پیشبرنده را فراهممیکند، میتواند با ارائه راهکارهای موثر در جهت بهبود وضعیت گلخانهها گام بزرگی در توسعه این صنعت بردارد. عوامل و محدودیتهای تاثیرگذار بر توسعه کشتهای گلخانهای در پنج بخش عوامل اقتصادی، حمایتهای دولتی، قوانین اداری، عوامل زیربنایی، عوامل اقلیمی و عوامل فنی اولویتبندی شدند.
چکیده:
کشتهای گلخانهای به دلیل افزایش تولید محصول، صرفهجویی آب و حفاظت محصولات در برابر شرایط اقلیمی در کشور حائز اهمیت است. در شرایط طبیعی و کشت آزاد، عوامل اصلی رشد گیاه را تنها میتوان از طریق آبیاری، وجین، کودپاشی و غیره تا حدودی برای رشد گیاه مناسب کرد، اما کنترل دما و رطوبت محیط و همچنین نور از اختیار کشاورز خارج است؛ در صورتی که در کشت گلخانهای این عوامل را میتوان کنترل و در جهت رشد مطلوب گیاه تنظیم کرد. کشتهای گلخانهای راهکار نسبتاً آسان و مطمئنی است که هر ساله در بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان در حال افزایش است.
اتوماسیون هوشمند گلخانه چیست ؟ اهمیت اتوماسیون هوشمند در گلخانه
هدف اصلی یک گلخانه بهبود شرایط محیطی برای رشد بهتر گیاه است، که کنترل مناسب پارامترهای محیط در گلخانه میتواند موجب بهبود شرایط شود. محیط گلخانه تحت تاثیر متغیرهای مختلف در داخل و خارج، شرایطی ناپایدار دارد و به طور پیوسته تغییر میکند. در راستای دستیابی به بهترین و کارآمدترین محیط رشد، کنترل دقیق شرایط محیطی گلخانه امری حائز اهمیت است که سیستم هوشمند صنعتی (اتوماسیون هوشمند گلخانه) در این مهم نقش به سزایی دارد . هوشمند سازی گلخانه در ارتقای کیفیت گلخانهها، کاهش مصرف انرژی، بهرهوری نیروی کار، استفاده از مکانیزه کردن سیستم، بهینهسازی استفاده از فضا کمک میکند و در بهرهوری گلخانه نیز نقش به سزایی دارد.