مدیریت صنعت مرغداری
چکیده: صنعت مرغداري یکی از بخشهاي مهم اقتصادي کشور محسوب میشود، که تأمین کننده سهم مهمی از نیازهاي غذایی جامعه است . ازاین رو شناسایی چالشهاي مدیریتی موجود در مرغداريها، و در نهایت تدوین راهبردهاي تصمیم سازی- مدیریتی جهت تحول کیفی در صنعت مرغداري یکی از عوامل تاثیر گذار میباشد.
در تحقیقات انجام شده تا کنون با انجام تحلیل عاملی چالشهاي مدیریتی و دلایل رفتارهاي سو مدیریتی در صنعت مرغداري شناسایی شده است. در نهایت به تأیید ۳ چالش مدیریتی در صنعت مرغداري انجامیده است و از سویی راهبردهاي مؤثر بر رفع چالشهاي مدیریتی در مرغداريها به این ترتیب اولویتبندي شد، تعهد، همدلی، اقتدار، قانون، دانش، نیاز، الگوسازي، تشویق، اقتصادي، مشاوره، فشار اجتماعی و تعلق اجتماعی
مدیریت صحیح تهویه مرغداری در تابستان همهی ما به خوبی میدانیم که افزایش دما و گرما باعث تلفات گسترده در بین طیور میشود، در نتیجه با شروع فصل گرما، لازم هست که صاحبان فارم نکاتی رو جهت جلوگیری از این تلفات، در طول دوره پرورش رعایت کنند. مهمترین این موارد شامل نکات زیر است.
بستر خیس مرغداری
یکی از مواردی که پرورشدهندگان طیور و بهویژه طیور گوشتی در طی دوره پرورش با آن مواجه میشوند وجود بسترخیس میباشد. عوامل مدیریتی، تغذیهای و بیماریها میتوانند سبب بروز این مشکل شوند. در حالت کلی، بسترخیس به شرایطی گفته میشود که رطوبت بستر بیش از حد مجاز باشد. در این حالت فعالیت برخی از باکتری ها متوقف میشود و بستر حالتی چسبنده و مرطوب پیدا میکند.
پرورش مرغ گوشتی
چکیده: صنعت پرورش مرغ گوشتی یکی از زیر بخش های مهم کشاورزی کشور است . این صنعت جایگاه ویژه ای در تولید و اشتغال بخش کشاورزی دارد. بهرهوری نقش مهمی در فعالیت های اقتصادی دارد، تعیین عوامل موثر بر بهرهوری از اهمیت خاصی برخوردار است. در مجموع ۲۱ شاخص بر بهره وری عوامل تولید در صنعت مرغ گوشتی موثر میباشد. این عوامل در ۴ گروه اصلی شاخص های نیروی انسانی، هزینه، سرمایه و مواد جای دارند. مهمترین شاخص شناسایی شده قیمت مرغ زنده و پس از آن مدت زمان پرورش است. شناسایی این شاخص ها موجب تدوین راهکارهای موثرتر برای بهبود بهرهوری میشود.
عملکرد مرغداریهای گوشتی
چکیده: ایجاد سرعت جریان هوای مناسب یکی از مهمترین راه های خنک کردن پرنده در سالن های مرغداری است. در این پژوهش به بررسی رابطه سرعت جریان هوای سالن پرورش مرغ گوشتی بر عملکرد آنها می پردازیم. متغیرهای سرعت جریان هوا، دما و رطوبت بر عملکرد سالن های پرورش، موثر میباشد. علاوه بر این با افزایش سرعت جریان هوا متغیرهای ضریب تبدیل خوراک، میانگین خوراک مصرفی و درصد تلفات کاهش مییابد. با اصلاح سیستم های تهویه موجود و بهکارگیری سیستم های تهویه مناسب بهبود عملکرد واحدها و افزایش بازده تولید در پی دارد.
سرمایش سالن پرورش طیور
چکیده: سرمایش تبخیری، قرنهاست که برای بشر شناخته شده و تجهیزات سرمایشی متنوعی براساس آن ساخته شدهاست. ولی وقتی گرمای روز تابستانی از حد متوسط بالاتر میرود، وسیله سرمایش طراحی شده، ممکن است جوابگو نباشد. و استفاده کننده به دنبال یافتن راهحلی برای افزایش بازه آن است. در این پژوهش، اثر دمای آب خنککننده ورودی به پوشالهای موجود در سالنهای پرورش طیور، روی میزان تبخیر آب و سرمایش سالن، تعیین بازده کولر و صرفه جویی در آب مصرفی مورد بررسی قرار گرفتهاست. نتایج نشان داد که بر خلاف تصور، کاهش دمای آب خنک کننده تاثیر محسوسی روی سرمایش بیشتر ندارد. ولی با تغییرات دمای آب ورودی در مقدار آب مصرفی میتوان به مقدار قابل ملاحظه ای صرفهجویی نمود.
اثرات تنش سرمایی بر جوجه گوشتی
چکیده: با افزایش روز افزون جمعیت جهان تامین نیازهای غذایی یکی از چاشهای مهم است. صنعت دام و طیور در این راستا تلاش میکند که این نیاز را مرتفع سازد. گوشت طیور به عنوان یک منبع غنی از پروتئین، در سالهای اخیر مورد استفاده قرار گرفته است. براساس این نیاز مبرم مردم جهان بررسی عوامل تاثیر گذار بر جوجههای گوشتی یکی از دغدغههای این صنعت میباشد. هدف از این مطالعه بررسی اثرات تنش سرمایی اوایل دوره پرورش بر روی عملکرد جوجه های گوشتی بوده است. استرس سرمایی اوایل دوره پرورش به طور معنی داری باعث بهبود افزایش وزن و ضریب تبدیل غذایی میشود. استرس سرمایی اوایل دوره پرورش نه تنها باعث بهبود عملکرد در دمای معمولی پرورش میشود، بلکه به دلیل تغییرات ژنتیکی، در بیان ژنهای مرتبط با مقاومت به سرما میتوان دمای سالن را کاهش داد بی آنکه به عملکرد جوجه ها صدمه ای وارد شود.
تهویه هوای مرعداری
چکیده: یکی از فاکتورهای مهم و هزینه بر در صنعت مرغداری، سوخت فسیلی و انرژی مصرفی برق می باشد. درواقع تهویه یکی از عوامل بسیار مهم در مصرف سوخت و انرژی است. میزان تهویه کافی برای پرورش طیور در سنین مختلف با توجه به نیاز آنها و وزن مرغ زنده تعیین میگردد. در این پژوهش با مدیریت صحیح تهویه که شامل ارائه روشی برای باز بودن تعداد مشخصی از پنجره های ورودی هوا است، میزان قابل توجه ای از مصرف سوخت کاهش مییابد.
اثرات تنش گرمایی بر طیور
چکیده اثرات تنش گرمایی بر طیور :
رشد چشمگیر و نرخ تولید بالا در صنعت طیور محدودیتهای زیادی به همراه داشته که بر توسعه این صنعت در آینده اثرگذار خواهد بود. در میان این محدودیتها، استرس گرمایی نوعی چالش زیست محیطی، که با کاهش عملکرد تولیدمثلی و تولیدی پرندگان در ارتباط است . بررسی اثرات تنش گرمایی بر تولیدات طیور از اهمیت بالایی برخوردار بوده و نیاز به توجه بیشتر را درتولیدکنندگانی که با این چالش مواجه هستند، ایجاد می کند.
گروه صنعتی سامتک
چکیده: بخش کشاورزی در نظام اقتصادی ایران از اهمیت ویژه ای برخوردار است. حتی بسیاری از کارشناسان آن را به عنوان محور توسعه میدانند. و تاکید بر افزایش تولیدات کشاورزی و دامی جهت تامین نیازهای عمومی و حصول خودکفایی برای رها شدن از وابستگی، مؤید جایگاه خاص بخش کشاورزی میباشد. صنعت مرغداری به جهت تامین حداکثر نیاز جامعه و نقش آن در اقتصاد کشور از جایگاه خاصی برخوردار میباشد. در این رابطه، واحدهای صنعتی مرغداری نیازمند برنامهریزی جامع و کاربردی برای حفظ و حمایت از تولید و تولیدکنندگان میباشد. کشور ایران همگام با بسیاری از کشورهای جهان نسبت به توسعه فناوری اطلاعات حرکت کرده است.
مشکلات مرغداران در گرانی و کمبود سویا
ورشکسستگی مرغداران
گوشت مرغ علاوه بر اینکه یکی از پرمصرفترین مواد غذایی و پروتئینی به شمار میرود، برای سلامت انسان نیز ضروری است. ضمن آنکه تخم مرغ نیز یک ماده غذایی بی نظیر و سرشار از پروتئین، مواد معدنی و ویتامینهای مورد نیاز بدن است که کمبود برخی از آنها سبب بروز بیماریهای مختلف مانند عوارض ذهنی، پوستی و چشم میشود. چندین ماه است که مرغ ایرانی و تخممرغ در حال فاصله از سفرههای مردم به ویژه قشرهای کم درآمد و فقیر جامعه است که یافتن جایگزینی برای این مواد پروتئینی و تغییر ذائقه مردم در کوتاه مدت کار سخت و دشواری به نظر میرسد.
اتوماسیون هوشمند مرغداری
امروزه با افزایش قیمت سویا و دیگر نهادهها مشکلات زیادی سر راه تولیدکنندگان این صنعت قرار دارد. و سوددهی در این صنعت به صورت قابل توجهای کاهش یافتهاست. بنابراین با مدیریت مصرف نهادهها و به حداقل رساندن هزینههای جانبی میتوان به سودهی بیشتری در این صنعت رسید. بنابراین صنعت مرغداری نیازمند برنامهریزی جامع و کاربردی برای حفظ و حمایت از تولید و تولیدکنندگان میباشد. که یکی از موثرترین راهکارها برای تحقق این هدف استفاده از سیستمهای هوشمند صنعتی میباشد.
- 1
- 2